TERAPIA
Tunnekeskeinen taideterapia
Tuulia Repo on saanut vaikutteita LogoArt- taideterapeutti koulutuksessa taideterapian perustajan Margarethe Hauschkan menetelmistä ja LogoArt -taideterapian kehittäjän Marianne da Silva Pradon opeista.
Tuulia Repo on saanut vaikutteita tunnekeskeisen taideterapian kehitystyöhön LogoArt- taideterapeutti koulutuksessa taideterapian perustajan Margarethe Hauschkan menetelmistä ja LogoArt -taideterapian kehittäjän Marianne da Silva Pradon opeista.
Hyvin monilla ihmisillä on suuria haasteita elämässään tällä hetkellä ja yleinen maailman tilanne luo paljon pelkoja ja epävarmuutta ihmisten arkeen. Siksi on tuotava myös uusia täydentäviä menetelmiä esille ihmisten tukemiseksi ja auttamiseksi.
Tuulia Repo on kehittänyt vuosien varrella omien kokemustensa ja opintojensa pohjalta uuden taideterapiamenetelmän, Tunnekeskeinen taideterapia, joka antaa työkaluja tämän hetken haasteisiin.
Tähän terapiamuotoon yhdistyy tunnekeskeisen dialogisen keskustelun, maalauksen, savityön ja muotopiirustuksen lisäksi musiikki, kukkaterapiatipat ja NLP:n menetelmät.
Tämä terapiamuoto on tehokas ja tuottaa tuloksia nopeasti, koska työkaluja on paljon. Tuulia antaa työkaluja asiakkaalle myös kotiin.
Tämä on uudenajan taideterapiamuoto, jossa voidaan työstää tunteita monia eri työkaluja käyttämällä. Tässä taideterapiamuodossa sovelletaan dialogisia, narratiivisia ja ratkaisukeskeisiä menetelmiä. Pääasiassa käytetään eri maalaustekniikoita.
Kyseessä ei ole piirtäminen vaan värien käyttäminen, joten piirustustaitoa ei tarvita. Maalaamisessa voidaan käyttää paljon esim. symboliikkaa. Muita tekniikoita ovat mm. sormin maalaaminen, saven kanssa työskentely sekä muotopiirustus.
Terapian tarkoituksena on pureutua tiedostamattomiin ongelmien juurisyihin sekä ymmärtää, hyväksyä ja tarvittaessa käydä läpi elämän kipukohtia ja päästää niihin liittyvistä tunteista myös irti.
Tavoitteena on jokaisella käynnillä omien jo olemassa olevien voimavarojen ja hyveiden löytäminen ja niiden esille tuominen sekä uusien mahdollisuuksien ja toiveiden luominen. Jossain tapauksissa toivon ja luottamuksen luominen elämään on etusijalla.
Maalauksessa käytetään taustalla musiikkia tukemaan tunteiden purkamista sekä uusien mahdollisuuksien luomista.
Mielikuvatyöskentelyn (NLP) avulla päästään käsiksi sisällä alitajunnassa oleviin tunnelukkoihin ja luodaan myös uusia haluttuja mahdollisuuksia elämään. Tämä vielä vahvistetaan maalauksen avulla.
Oma myönteinen ajattelu muutoksesta tukee prosessia. Tunnekeskeisessä taideterapiassa opitaan myös erilaisia tunnetyöskentely menetelmiä hengityksen ja ajatuksen avulla.
Kukkaterapiatipat auttavat omien sisäisten lukkojen tiedostamisessa, tunteiden purkamisessa ja mielen hallitsemisessa ja niiden avulla voidaan vahvistaa ihmisen sisällä olevia hyveitä, kuten rakkautta, rohkeutta, iloa, empatiakykyä, turvan tunnetta ja vahvaa itsetuntoa. Kukkatippoja käytetään taideterapiatyöskentelyn tukena sekä kotona.
Tunnekeskeinen taideterapia sopii myös lapsille.
Koska lapsella ei ole tunteille vielä sanoja, käytetään maalauksen tukena kukkaterapiatippoja, kuvia, musiikkia, leikkiä ja mielikuvia.
Terapiassa mukana olleiden kokemuksia
Vastaanotto Ylöjärvellä Vuorentaustassa.
Tunnekeskeinen taideterapia (1 h)
- Sis. alv 25,5%
- Kesto 1 h
- Vastaanotto Ylöjärvellä Vuorentaustassa.
Tunnekeskeinen taideterapia (1,5 h)
- Sis. alv 25,5%
- Kesto 1,5 h
- Vastaanotto Ylöjärvellä Vuorentaustassa.