TERAPIA

Tunnekeskeinen taideterapia

Tuulia Repo on saanut vaikutteita LogoArt- taideterapeutti koulutuksessa taideterapian perustajan Margarethe Hauschkan menetelmistä ja LogoArt -taideterapian kehittäjän Marianne da Silva Pradon opeista.

Tuulia Repo on saanut vaikutteita tunnekeskeisen taideterapian kehitystyöhön LogoArt- taideterapeutti koulutuksessa taideterapian perustajan Margarethe Hauschkan menetelmistä ja LogoArt -taideterapian kehittäjän Marianne da Silva Pradon opeista.

Hyvin monilla ihmisillä on suuria haasteita elämässään tällä hetkellä ja yleinen maailman tilanne luo paljon pelkoja ja epävarmuutta ihmisten arkeen. Siksi on tuotava myös uusia täydentäviä menetelmiä esille ihmisten tukemiseksi ja auttamiseksi.

Tuulia Repo on kehittänyt vuosien varrella omien kokemustensa ja opintojensa pohjalta uuden taideterapiamenetelmän, Tunnekeskeinen taideterapia, joka antaa työkaluja tämän hetken haasteisiin.

Tähän terapiamuotoon yhdistyy tunnekeskeisen dialogisen keskustelun, maalauksen, savityön ja muotopiirustuksen lisäksi musiikki, kukkaterapiatipat ja NLP:n menetelmät.

Tämä terapiamuoto on tehokas ja tuottaa tuloksia nopeasti, koska työkaluja on paljon. Tuulia antaa työkaluja asiakkaalle myös kotiin.

Tämä on uudenajan taideterapiamuoto, jossa voidaan työstää tunteita monia eri työkaluja käyttämällä. Tässä taideterapiamuodossa sovelletaan dialogisia, narratiivisia ja ratkaisukeskeisiä menetelmiä. Pääasiassa käytetään eri maalaustekniikoita.

Kyseessä ei ole piirtäminen vaan värien käyttäminen, joten piirustustaitoa ei tarvita. Maalaamisessa voidaan käyttää paljon esim. symboliikkaa. Muita tekniikoita ovat mm. sormin maalaaminen, saven kanssa työskentely sekä muotopiirustus.

Terapian tarkoituksena on pureutua tiedostamattomiin ongelmien juurisyihin sekä ymmärtää, hyväksyä ja tarvittaessa käydä läpi elämän kipukohtia ja päästää niihin liittyvistä tunteista myös irti.

Tavoitteena on jokaisella käynnillä omien jo olemassa olevien voimavarojen ja hyveiden löytäminen ja niiden esille tuominen sekä uusien mahdollisuuksien ja toiveiden luominen. Jossain tapauksissa toivon ja luottamuksen luominen elämään on etusijalla.

Maalauksessa käytetään taustalla musiikkia tukemaan tunteiden purkamista sekä uusien mahdollisuuksien luomista.

Mielikuvatyöskentelyn (NLP) avulla päästään käsiksi sisällä alitajunnassa oleviin tunnelukkoihin ja luodaan myös uusia haluttuja mahdollisuuksia elämään. Tämä vielä vahvistetaan maalauksen avulla.

Oma myönteinen ajattelu muutoksesta tukee prosessia. Tunnekeskeisessä taideterapiassa opitaan myös erilaisia tunnetyöskentely menetelmiä hengityksen ja ajatuksen avulla.

Kukkaterapiatipat auttavat omien sisäisten lukkojen tiedostamisessa, tunteiden purkamisessa ja mielen hallitsemisessa ja niiden avulla voidaan vahvistaa ihmisen sisällä olevia hyveitä, kuten rakkautta, rohkeutta, iloa, empatiakykyä, turvan tunnetta ja vahvaa itsetuntoa. Kukkatippoja käytetään taideterapiatyöskentelyn tukena sekä kotona.

Tunnekeskeinen taideterapia sopii myös lapsille.

Koska lapsella ei ole tunteille vielä sanoja, käytetään maalauksen tukena kukkaterapiatippoja, kuvia, musiikkia, leikkiä ja mielikuvia.

Terapiassa mukana olleiden kokemuksia

”Tuulian taideterapiassa tulen kuulluksi ja kykenen käsittelemään asioita itseni kanssa. Aiemmin en ole kokenut terapiasta olevan hyötyä minulle, koska pelkkä keskustelu ei ole tuntunut riittävän. Tuulia ottaa asioita hienosti esille ja pääsen käsiksi sellaisiin asioihin, joihin en ole aiemmin päässyt. Tunnekeskeisessä taideterapiassa värit ovat menneet sielun syövereihin ja tuoneet tunnetta ulos.

Terapiassa ei kuitenkaan jäädä pyörimään negatiivisissa tunteissa, vaan aina koitetaan löytää toiveita ja unelmia ja luodaan ne myös väreillä paperille. Tuulialle iso kiitos, että on luonut minuun rohkeutta elää omannäköistä elämää.”

– Anne -66, tammikuu 2020

”Olin Tuulia Revon tunnekeskeisen taideterapian istunnossa (1,5 h). Ajatuksena oli ymmärtääkseni saada näkyviin kehossa olevaa tunnetta ja syventää ymmärrystä siitä, mitkä ovat pääteemoina elämässäni juuri tällä hetkellä. Keskustellen ja maalaten ensin esiin tuli vihaa, pettymystä ja surua (jopa hieman itkua) parisuhteen loppumisesta.

Sitten uudella paperilla tulikin teemaksi itsensä hyväksyminen ja oikeiden asioiden tekeminen. Nämä tuntuivat todellakin niiltä teemoilta, joita kohden nyt kuljen, niin työelämässä kuin muutenkin. Kuva, joka syntyi, kertoo minulle siitä, että vedän sopivasti rajaa niille asioille, jotka eivät minulle kuulu ja suojelen sillä omaa olemistani ja itselle tärkeitä asioita. Vaaleansininen väri on nyt todella pinnalla ja jännästi vaatteenikin ovat viime aikoina olleet sinisiä(rauhoittavaa). Ehdotuksena oli myös lämpöisessä vedessä lillumista. 

Suosittelen! 

– Harri -68, tammikuu 2020

”Terapiahetki oli minulle merkityksellinen pysähdys. Itse kun elän paljolti oman pääni sisässä; pohdin, punnitsen ja analysoin asioita jatkuvasti hiljaa mielessäni, huomaan että samat teemat toistuvat ja en saa käsiteltyä haasteita eteenpäin. Haasteiden, tunteiden ja tuntemusten kertominen ääneen tuntui todella hyvältä, sain selkeytettyä pääni sisustaa. 

Maalaaminen, kukkatipat ja keskustelu toimivat porttina sisimpääni. Sain selkeytettyä asioita muun muassa itsearvostuksen, ihmissuhteiden ja työelämän puolelta. Löysin terapiahetken ansiosta sisältäni levollisuuden ja luottamuksen tunteita tulevasta, siitä että elämä vie oikeaan suuntaan oikeana hetkenä, ja minun tehtäväni olla läsnä, yhteydessä itseeni ja ennen kaikkea nauttia kyydistä. Levollisuus, luottamus ja keveys ovat olleet pysyvät olotilat nyt jo useamman päivän ajan. 

Tuulialla on ihanan lempeä ote ottaa vastaan, kuunnella ja olla läsnä. Koin turvallisuutta ja tunsin tulleeni nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi omana itsenäni.

Voin lämpimästi suositella!” <3 

– Maaria 29v, helmikuu 2019

Vastaanotto Ylöjärvellä Vuorentaustassa.

Tunnekeskeinen taideterapia (1 h)

70
 • Sis. alv 24%
 • Kesto 1 h
 • Vastaanotto Ylöjärvellä Vuorentaustassa.

Tunnekeskeinen taideterapia (1,5 h)

98
 • Sis. alv 24%
 • Kesto 1,5 h
 • Vastaanotto Ylöjärvellä Vuorentaustassa.

Tuulia Repo

 • Tunnekeskeinen terapeutti ja -valmentaja

 • LogoArt-taideterapeutti

 • Voimavarakeskeinen työnohjaaja

 • Kiinalaisen lääketieteen akupunktioterapeutti

 • NLP-ohjaaja

 • Kouluttaja